Gasthuisstraat 7 Dongen

Gasthuisstraat 7, Dongen

€ 995.000 k.k.

Aantal kamers
14
Slaapkamers
6
Woonoppervlakte
389m²
Perceeloppervlakte
1.311m²
Bouwjaar
1895

Omschrijving

Een karakteristiek gemoderniseerd herenhuis met diepe, veel privacy en rust biedende achtertuin met garage van 85 m², gelegen in het centrum van Dongen op een perceel van 1.311 m². Ideale woning voor praktijk/kantoor aan huis met eigen ingang, dubbele bewoning, B&B en atelier, etc.
 
Wat u moet weten:
- Woonoppervlakte van 389 m²
- Perceel van 1.311 m²
- De woning is goed geïsoleerd. Hoogwaardige isolatie van muren en dak, alsmede dubbele beglazing.
 
Historie (omschrijving)
Vrijstaand woonhuis met praktijk, gebouwd in 1895 voor dokter van Dortmond. Rechtsachter in de tuin bevindt zich een voormalig koetshuis. Voor het pand staat een smeedijzeren hek met pijlpunten. Het pand bestaat uit een begane grond, eerste verdieping en een zolderverdieping en is voorzien van een afgeknot zadeldak met zwarte kruispannen. De bakstenen voorgevel, voorzien van een knipvoeg, bezit een middel risaliet (gevelsprong) met een portiek. In het portiek is een kozijn met authentieke deur met bovenlicht aangebracht. Aan weerszijden van de risaliet zijn twee T-vensters geplaatst waarvan de bovenramen zijn gevuld met glas-in lood. Boven alle gevelopeningen zijn segmentbogen gemetseld die gestucte en van diamantkoppen voorziene aanzet- en sluitstenen hebben. De boogvelden zijn gevuld met wit/groen/bruine tegeltjes.
 
Tegen de linkerzijgevel bevindt zich een eenlaagse aanbouw waarin eens een  praktijkruimte was gevestigd. Deze aanbouw is voorzien van een bakstenen gevels en een platdak. De voorgevel bezit in het midden een uitspringende ingangspartij, bestaande uit bakstenen penanten waartussen een kozijn met deur. De entree is aan de bovenzijde afgesloten door een ver uitstekend platdak dat tevens dienst doet als luifel.
 
Met zorg is elke ruimte in de woning gerenoveerd met respect voor alle originele elementen in en om het huis onder andere door het gebruik van historische bouwmaterialen.
 
Het object is niet genoteerd als Gemeentelijk- of Rijksmonument.
 
Isolatie
De woning is in de loop der jaren voorzien van geïsoleerde muren en een geïsoleerd dak. Daarnaast is de woning voorzien van dubbele beglazing. De woning wordt verwarmd door middel van een gasgestookte hoog rendement combiketel van Remeha in december 2021 geplaatst.
 
Onderhoud
De woning is goed onderhouden, bepaalde onderdelen zijn toe aan schilderwerk. Om het u gemakkelijk te maken is de woning bouwkundig gekeurd. Het bouwtechnisch rapport ligt ter inzage bij ons op kantoor en wordt beschikbaar gesteld via het Move account.
 
Omgeving
De woning is gelegen aan de doorgaande weg in het centrum van Dongen. Echter, binnen en vooral in de achtertuin ervaart u oase van rust. Aan de achterzijde grenst de tuin aan het inbreidingsplan "Rosariopark". Via dit plan is er toegang, via een afzonderlijk pad/straat, tot de tuin en grote garage, het voormalig koetshuis.
 
Begane grond
Staande voor de originele voordeur uit 1895 wordt al snel duidelijk dat dit een bijzondere woning is. Kijkt u naar boven, dan ziet u de authentieke geornamenteerde kroon- en tandlijsten die de gevel opsieren en een blik op de voordeur laat zien dat hieraan veel werk is besteed.
 
U betreedt de woning in de royale hal, welke is uitgevoerd met een authentieke wit marmeren tegelvloer met zwarte bies en spachtelputz stucwerkwanden en originele stuckwerkplafond met ornament. In het midden van de hal vindt u de fraaie trapopgang, waaronder een garderobe, welke voorzien van een aantal ingebouwde kastjes.
De hal loopt door tot aan de achtertuin, waardoor het licht er fraai binnenvalt. Aan de tuinzijde ga je via een glas-in-lood deur naar het portaal met een geheel betegeld modern toilet (2021).
 
Living
Na de entree staat u een verrassing te wachten. U komt binnen in een prachtige living, in totaal bijna 75 m², bestaande uit twee kamers-en-suite, gescheiden via klassieke schuifdeuren en aangebouwde tuinkamer.
 
Voorkamer
De aan de voorzijde gelegen zitkamer is onder andere uitgevoerd met een klassieke schouw van zwart marmer, met daar voor een houtkachel. Het authentieke plafond is voorzien van  originele ornamenten met sierlijstenen en een plafondrozet. Kenmerkende sfeervolle elementen zijn het hoge plafond en de dito hoge kozijnen met glas-in-loodramen, welke de hele dag kleur geven. Op de vloer ligt een eikenhouten vloer (gemaakt uit historische bouwmaterialen) gelegd in een Versailles motief.
 
De hoge geprofileerde houten schuifdeuren scheiden de kamer-en-suite. In de zitkamer zijn de zijdelingse kasten omgebouwd tot vitrinekasten met glazen legplanken.
Uiteraard zijn ook hier de wanden geïsoleerd en de ramen voorzien van dubbel beglazing.
 
Entree
De voormalige wachtkamer van de praktijk is vanuit de zitkamer toegankelijk. Deze ruimte wordt nu gebruikt als opslagruimte, maar kan eenvoudig weer als entree dienstdoen in combinatie met de kantoor-/praktijkruimte, welke hierachter is gelegen. Hierin bevindt zich een uitgebouwd voorportaal, aan de straatzijde gelegen, welke voor een klein deel in de wachtruimte doorloopt. Ook hier zijn alle wanden en plafond voorzien van fijn stucwerk.
Voor de entree en achter het sierhek is er plaatst voor het stallen van fietsen.
 
Kamer-en-suite
De middelste kamer is de centrale ruimte in de woning. Vanuit hier zijn er onder andere deuren naar de kantoor-/praktijkruimte en hal en loopt de kamer-en-suite door in de tuinkamer, waar er fraai uitzicht is op de tuin. Ook deze ruimte is grotendeels in originele staat met een authentiek plafond, voorzien van originele ornamenten met sierlijsten en een plafondrozet. De ruimte is voorzien van een zwarte marmeren schouw en eikenhouten vloer gelegd in een Versailles motief.
 
Tuinkamergedeelte
In 1947 is aan de kamer-en-suite een uitbouw geplaatst met een erker met veel glasoppervlakte voor maximaal zicht op de tuin. Hierin is een open haard centraal geplaatst en is er een deur naar het terras. Van historische waarden zijn de gebrandschilderde glas-in-lood ramen met afbeeldingen van artsenberoepen, welke fraai zijn behouden. Deze ruimte is voorzien van een plavuizen vloer met vloerverwarming.
 
Kantoor-/praktijkruimte
Aan de linkerzijde ligt een werkkamer van 28 m² groot met een fraai zicht op de achtertuin. De ruimte is afgewerkt met een eikenhouten vloer en deur naar de tuin.
 
Keuken
Aan de rechter achterzijde ligt een woon- en eetkeuken van ca. 25 m² waar vandaan een prachtig uitzicht over de tuin. In de keuken is er plaats voor een ruim hoek keukenmeubel en eettafel en is afgewerkt met een tegelvloer, met vloerverwarming en lambrisering tegen de wanden. Vanuit de keuken zijn er deuren naar de oprit, kelder, hal en naar het kantoor aan de voorzijde. Het keukenmeubel is voorzien van een granieten aanrecht, inductie kookplaat en grilplaat, dubbele afzuigkap, koelkast, oven, stoomoven en vaatwasmachine.
 
In de keuken bevindt zich de meterkast. Deze is tevens gemoderniseerd en voldoet geheel aan alle eisen, zeer uitgebreid en voorzien van automaten en aardlekbeveiliging.
 
Kelder
Vanuit de keuken is er een deur naar de kelder. De kelderruimte ruimte is circa 14 m² groot en is voorzien van een raam (genoemd "kelderkoekoek") voor daglicht en ventilatie.  De wanden zijn geheel betegeld en er bevindt zich een waterontharder, merk Aquados geplaatst in 2020.
 
Werkkamer/ eetkamer
Aan de rechtervoorzijde ligt een royal kantoor van 20 m² groot. Deze ruimte is multifunctioneel en kan bijvoorbeeld als eetkamer gebruikt worden. Ook hier ervaart u het hoge plafond en de klassieke raampartijen met glas-in-lood. Uiteraard allemaal voorzien van dubbele beglazing. Vanuit hier heeft u een mooi uitzicht over de straat.
 
Tuin
Rechts naast de woning is er een oprit/parkeerplaats voor zeker 2 auto's. Deze geeft ook toegang tot de vrijstaande garage/berging van ca. 82 m².
 
Aan de achterzijde van de woning zijn diverse terrassen en zitgelegenheden, die allen zorgen voor een fraai uitzicht op de tuin. Aan de achterzijde is het rustig en ervaart u veel privacy. Er is geen inkijk en de tuin is ongeveer 44 meter diep en 22 meter breed. De tuin is ingericht met een groot gazon, bomen en plantenborders. In het gazon is een sproeisysteem aangebracht met watervoorziening via een grondwaterpomp. Ook zijn er buitenkranen zowel voor warm als koud water en zijn er diverse buitenstopcontacten.
Daarnaast bevindt zich naast een overkapping op het terras in de tuin een glazen tuinhuis en een houten blokhut.
Aan de achterzijde is een poort naar de openbare weg die uitkomt in het "Rosariopark". Vanuit hier bereikt u eenvoudig en snel het centrum van Dongen met winkels, horeca en het Wilhelminaplein en park Vredeoord. Het is mogelijk om een parkeerplaats aan de achterzijde van de tuin te creëren.
 
Garage
Het voormalige koetshuis, heeft nu de functie als garage en berging. Deze is opgebouwd in spouwmuur en voorzien van een zadeldak dat met pannen is gedekt. In totaal zo'n 82 m² en voorzien van een vlieringzolder. Aan de voorzijde is er een garage met kanteldeur en afzonderlijk loopdeur. Deze ruimte is 38 m² groot en voorzien van elektriciteit.  Aan de achterzijde is er een grote berging van 44 m² met 2 loopdeuren en diverse ramen.
 
1e verdieping:
 
Overloop
Via de klassieke trapopgang komt u op de overloop van de eerste verdieping. Het is een lange gang met lambrisering waarbij het licht aan de voorzijde binnenkomt via het fraaie glas-in-loodraam. Het plafond is voorzien van een origineel ornament 
 
De wanden van de gehele woning zijn aan de binnenzijde geïsoleerd en voorzien van dubbele beglazing. Zo ook de eerste verdieping.
 
Slaapkamer 1
Aan de linker achterzijde ligt de "master bedroom". Deze ruimte is erg ruim en heeft via het grote raam een fraai uitzicht over de tuin. Tevens is er ook een deur naar een dakterras. Dit raam is uitgevoerd met een zonnescreen. Aan de andere zijde is er, via twee schuifdeuren, toegang tot een royale inloopkast. Aan de rechterzijde van de schuifdeuren is een ladeblok ingebouwd. Oftewel: veel bergruimte. Deze slaapkamer geeft rechtstreeks toegang tot de badkamer. De slaapkamer is afgewerkt met een houten eikenhouten vloer, lambrisering en gladde wanden.
 
Slaapkamer 2
Aan de rechterachterzijde bevindt zich een slaapkamer met veel lichtinval en uitzicht op de tuin. Deze slaapkamer heeft lambrisering in klassieke stijl en een grenen vloer.
 
Slaapkamer 3
Aan de rechtervoorzijde gelegen slaapkamer. Deze kamer is uitgevoerd met een inloopkast, afzonderlijke inbouwkast, een op maat gemaakt ladeblok en lambrisering in dezelfde klassieke stijl. Daarnaast is er een wastafel met warm en koud water.
 
Slaapkamer 4
Aan de linke voorzijde gelegen slaapkamer. 
Ook deze kamer is uitgevoerd met een inloopkast en een op maat gemaakt ladeblok, legkast en lambrisering in dezelfde klassieke stijl. Ook in deze slaapkamer is er een wastafel met warm en koud water.
 
Was- en droogkamer
Afzonderlijke ruimte voorzien van betegelde wanden en vloer (beton). 
Hierin zijn aansluitingen voor wasmachine en droger. Ook is er hier een keukenblok met uitstortgootsteen.
 
Badkamer
In 2020 is de badkamer vernieuwd en uitgevoerd met witmarmeren wanden, een donkere vloertegel en zwarte accenten en badkamergarnituur. De wanden zijn geheel betegeld en het plafond is voorzien van inbouwspots.
De badkamer is voorzien van een inloopdouche met stortdouche met thermostatische kraan, kunststof hoekligbad, wandcloset met Duofresh voorziening, dubbele wastafel, alsmede vaste open kast.
 
2e verdieping:
 
Vanuit de overloop op de eerste verdieping is er een wat smallere trap naar de tweede verdieping. Hier bevinden zich een grote open ruimte, slaapkamer aan de achterzijde, technische ruimte, grote slaapkamer/berging aan de linkerzijde, welke doorloopt in wederom een slaapkamer/berging.
 
De tweede verdieping was in vroegere jaren het domein van het huispersoneel. Het huispersoneel had hier een eigen slaapkamer. Op de zolder vinden we de originele vaste kasten en slaapkamers.
 
De zolderverdieping is aan de binnenzijde geïsoleerd en netjes afgetimmerd.
 
Voorzolder/ open ruimte
Deze ruimte is voorzien van een lichtkoepel en twee vaste kasten. Opvallend detail is het ronde raam in de zijgevel. De woning is deels voorzien van een platdak. Vanuit een luik op de zolder is het platte dak bereikbaar.
 
Slaapkamer achterzijde
Royale slaapkamer met dakkapel voorzien van dubbele beglazing. In deze slaapkamer is centrale verwarming aanwezig en een wastafel met warm en koud water.
 
Technische ruimte
Hier is de combiketel met zonneboiler geplaatst. Het betreft een gasgestookte hoog rendement combiketel van Remeha, geplaatst in december 2021.
Het warme water wordt energiezuinig opgewekt via een zonneboiler. Een zonneboiler is een duurzame vervanger van aardgas. Bij gebruik van zonne-energie komt geen CO2 vrij en zonlicht raakt nooit op. Een huishouden van 4 personen bespaart met een zonneboiler jaarlijks zo'n 180 m3 gas.
 
Berging/slaapkamer aan de linkerzijde
Grote slaapkamer tevens voorzien van een rond raam. Vanuit deze slaapkamer is er een deur naar een extra berging/slaapkamer.
 
Bijzonderheden
Een huis dat door zijn historische waarde een gezellige en warme sfeer creëert, heel veel ruimte biedt met veel mogelijkheden zowel binnen- als buitenshuis in één van de mooiste straten in het centrum van Dongen.

Plattegronden

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 995.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Herenhuis, Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1895
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
389m²
Perceeloppervlakte
1.311m²
Overig oppervlakte
14m²
Inhoud
1.534m³

Indeling

Aantal kamers
14
Aantal slaapkamers
6
Aantal badkamers
1
Aantal verdiepingen
3
Voorzieningen
Glasvezel kabel, Rookkanaal, TV-Kabel

Energie

Energielabel
E
Isolatie
Dakisolatie, Grotendeels dubbelglas, Muurisolatie
Warm water
C.V.-ketel, Zonneboiler
Verwarming
C.V.-ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Ketel
Remeha HR (2021, Combi-ketel, Eigendom)

Buitenruimte

Ligging
In centrum
Balkon
Ja
Tuin
Achtertuin, Zijtuin
Achtertuin
Zuidwest, 1001m², 2200×4550cm
Schuur
Vrijstaand hout
Faciliteiten schuur
Voorzien van elektra

Garage

Soort garage
Parkeerplaats, Vrijstaand steen
Capaciteit
2
Afmetingen
84m², 454×1845
Voorzieningen
Met vliering, Voorzien van elektra

BUURT­INFORMATIE

Dongen, Centrum

Inwoners

10466
Woningen

24105
Inwoners

Koop / Huur


 30% Huur  70% Koop

Huishoudens

 Centrum t.o.v  Landelijk.
Eenpersoon
30% - 39%


Geen kinderen
34% - 29%


Met kinderen
37% - 33%

Leeftijds­opbouw in jaren

 Centrum t.o.v  Landelijk.

Locatie

Street view
Map view
10 min
20 min
30 min
Reistijd
Voorzieningen

Bereken je reistijd

Kies je vervoer
Maximale reistijd
10 min.
20 min.
30 min.
Reis moment
Daluren
Piekuren
Toon resultaten

Voorzieningen

Geef hieronder aan welke voorzieningen u op de kaart wilt tonen.

Kies voorzieningen
School
Dokter
Apotheek
Restaurant
Sportschool
OV
Supermarkt
Ziekenhuis
Kerk
Tandarts
Bioscoop
Kapper
Toon resultaten

Bekijk verloop van de zon

Interesse in deze woning? Neem contact met ons op

Je bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of jeu alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Vestiging Dongen

Hoge Ham 93
5104 JC Dongen

0162 - 726 926

dongen@kinmakelaars.nl

Naar vestiging

VestigingenJe vindt ons in heel Noord-Brabant

+

Benieuwd naar de waarde van je huis?

Je krijgt hem gratis, vrijblijvend en snel.

Aanvragen

Cookies op Kin makelaars

Fijn dat je verder wilt lezen. We gebruiken cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Dit gebeurt anoniem. Je gaat akkoord met onze cookies als je onze website blijft gebruiken. Op onze website kun je ook onze Privacy verklaring vinden.