Kin Makelaars - Breda - Dongen - Rijen - Tilburg

Kin Makelaars

Zoek meer

Een huis aankopen

In een tijd waarin het aanbod drastisch terugneemt kan het zijn dat je regelmatig misgrijpt. Als aankoopmakelaar kunnen we je helpen dat dit niet meer gebeurt.  Hieronder zullen we duidelijker uitleggen wat we daarbij voor je kunnen betekenen.

Het oriëntatiegesprek

In het eerste gesprek bespreken wij je wensen en mogelijkheden. Wat is je gezinssituatie en welke wensen heb je? Mogelijk is er al een huis waar je voorkeur naar uit gaat. Misschien is er zelfs al een eerste bezichtiging geweest. Voorafgaand aan de eerste gezamenlijke bezichtiging komt nog een aantal zaken aan de orde, zoals je huidige woonsituatie, toekomstverwachtingen, financiering etc.

 

Informatie-inwinning

Voordat wij op locatie gaan kijken moeten we natuurlijk al enige informatie inwinnen. Wij hebben toegang tot alle databanken, waarin alle gegevens staan van woningen die te koop staan of onlangs verkocht zijn. Zo weten  we precies wat er zich afspeelt op de huizenmarkt bij jou in de buurt. Hoe lang staat de woning te koop? Zijn er tussentijdse prijsveranderingen geweest? Zijn er meer van dit soort huizen te koop in de buurt? Is er al een onafhankelijke berekening gemaakt van de financiële mogelijkheden?

De bezichtiging

Als alle basisgegevens zijn verzameld, maken we een afspraak om de woning te bezichtigen. Kin Makelaars is specialist in onderhandelen en een bijzonder succesvolle aankoopmakelaar. Na de bezichtiging nemen we de tijd om onze ervaringen op een rustige plek met je door te nemen. Daarbij komen je wensen en mogelijkheden aan bod maar natuurlijk ook de eerste indruk van de woning en de werkelijke waarde. Wil je doorgaan met de woning dan volgen de eerste gesprekken met de verkopend makelaar. Daarmee krijgen we een indruk van de motivatie van de verkopers en wordt de kans dat een derde partij je voor is met de woning kleiner. Desgewenst schakelen we een bouwkundige (of in overleg een architect) in die nogmaals samen met jou de woning gaat bekijken.

De omgevingsscan

Voordat je een huis koopt wil je wel weten hoe de buurt eruit ziet. In deze fase doen we ook onderzoek naar kwalitatieve verplichtingen en erfdienstbaarheden die op het huis rusten. Daarnaast letten we ook op de grondsituatie: is er sprake van erfpacht of volledig eigendom? Is er mogelijke verontreiniging of geldt er een verplichting van een huisvestingsvergunning?

De onderhandelingen

Onderhandelen is onze specialiteit. Dat zul je ervaren.

Juridische controle koopakte

Je koopakte maakt een belangrijk deel uit van je aankooptraject. Vaak wordt het opstellen en ondertekenen ervan onderschat. Voorkom dat je een overeenkomst ondertekent die je niet helemaal begrijpt. De aankoopmakelaar van Kin Makelaars vertelt je alles over de opgestelde akte en ontbindende voorwaarden. Verder filtert Kin Makelaars bovendien mogelijk onevenredig nadeel weg uit de koopakte. Want deze is uiteindelijk toch door de verkopende partij opgesteld. Zo teken je met een veilig gevoel voor je nieuwe woning.

Laatste controle

Vlak voor het bezoek aan de notaris bezoeken we voor de laatste maal je droomhuis. Staat de woning er nog net zo bij als op de datum van de bezichtiging? Mochten er zaken niet kloppen, dan moet de verkopende partij dit direct oplossen. Na de juridische overdracht is het doorvoeren van aanpassingen een veel lastiger traject.